OBAVIJEST

ZAKLADA

Osnovana zaklada "Don Vinko Radić"

Ime nosi po umirovljenom vrhbosanskom svećeniku koji nakon dugogodišnjeg djelovanja u Njemačkoj (1971. - 2010.), od povratka u Vrhbosansku nadbiskupiju pomaže i stipendira učenike i studente s područja Bosne i Hercegovine.

Neki od ciljeva i djelatnosti Zaklade su: pružanje materijalne potpore za uzdržavanje učenika i studenata koji su slabijeg imovnog stanja; potpora projektima koji doprinose kvaliteti obrazovanja u svrhu ostvarivanja ciljeva i djelatnosti Zaklade; rad na usmjeravanju učenika i studenata pri izboru životnog zanimanja; potpora volonterskom radu u zajednicama...

Sjedište će joj biti u Travniku, a prema riječima osnivača i predsjednika Zaklade, plan je već početkom listopada 2021. objaviti natječaj za izbor 50 stipendista za školsku/akademsku godinu 2021./2022. Detalji natječaja biti će objavljeni na službenim stranicama Zaklade i u Katoličkom tjedniku. Posebnost zaklade očituje se kroz stipendiranje srednjoškolaca koji žive u domskom smještaju.

"Uzdajući se u Božju providnost i pomoć dobrih ljudi, vjerujem kako ćemo, zahvaljujući osnivaču Zaklade, u ovom 'čudnom' vremenu pomoći mladima i omogućiti im ono što zaslužuju", kazao je don Josip Dedić, predsjednik zaklade Don Vinko Radić.