NOVOST

ZAKLADA

NOVOST Prvi susret stipendista Zaklade "Don Vinko Radić"

U subotu, 19. veljače, u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa "Petar Barbarić" u Travniku održan je prvi susret stipendista Zaklade "Don Vinko Radić"“ – za stipendiranje učenika i studenata.


Na susretu su uz stipendiste sudjelovali i članovi njihovih obitelji i prijatelji. Program je započeo svetom misom u sjemenišnoj crkvi koju je predslavio vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić u koncelebraciji s don Vinkom Radićem, utemeljiteljem zaklade i sa svećenicima koji djeluju u Travničkom dekanatu. Nazočne je pozdravio rektor sjemeništa preč. Željko Marić.

Nakon euharistije uslijedio je susret stipendista s nadbiskupom Vukšićem i članovima Uprave Zaklade. Okupljene je pozdravio njezin predsjednik don Josip Dedić te iznio programa rada i planove za budućnost. Prisutnima se obratio i utemeljitelj Zaklade don Vinko koji je govorio o svom životnom iskustvu i odluci da pomogne studentima kojima je pomoć potrebna iznoseći konkretne primjere. Prisutnima se obratio i mons. Vukšić zahvalivši don Vinku i Upravi Zaklade, a studentima je poželio sreću i blagoslov u daljnjem školovanju.

U ime stipednista nazočne je pozdravila studentica Ana Eldić, a program je nakon susreta nastavljen u blagovaonici sjemeništa.

Inače, Zaklada Don Vinko Radić za stipendiranje učenika i studenata osnovana je u rujnu 2021. U tekućoj akademskoj i školskoj godini stipendira 70 studenata s područja Bosne i Hercegovine.